Budapest Mezőség Band Táncház

Zenei hagyományunk továbbörökítésére a táncházak a legalkalmasabbak, ahol a zene nem válik külön a közösséget szolgáló szerepétől, a táncot szolgálja. Ez Fekete Antal “Puma” hitvallása, ezért alapította a Budapest Mezőség Band táncházat 2013-ban.

Az UNESCO által is “legjobb gyakorlatként” listázott módszer természetes közeget biztosít a népi kultúra átadására, ahogy ez a Budapest Mezőség Band táncházain rendszeresen történik, immár 9 éve. Az első táncházas generáció tagjai: Kása Béla, Virágvölgyi Márta, Halmos Attila, Hajdú Flórián és Fekte Antal itt osztják meg az erdélyi gyűjtőutak tapasztalatát, zenélnek és táncolnak együtt a soron következő nemzedékkel. Több alkalommal Kodoba Florin is velük muzsikált. A fiatalabbak között Kalász Máté, Kovács Márton, Fekete Márton rendszeres résztvevői a Mezőség Band táncházainak, sőt már tanítványaik is csatlakoztak. 

A Budapest Mezőség Band büszkesége, hogy városi környezetben, a Hunnia Bisztróban biztos pont maradt a táncház, a pándémia idején is, bár rövidebb megszakítással. A sorozat 2021 és 2022-ben megtartott alkalmai a Csoóri Sándor Program támogatásával valósultak meg.