World Pitch

A World Pitch, a 2019-ben indult egy éves tréningprogram az EU Music Moves Europe oktatási pilotprojektje, amely elsőként kínál szakképzést világzenei, népzenei menedzsereknek és zenei szakembereknek. A képzésben 10 fiatal vehet részt, akik Európa különböző országaiból jelentkezhettek a 3 modulból álló programra.

A workshopokból, személyes mentorálásból és gyakornoki lehetőségből álló egy év során olyan nemzetközi partnerekkel dolgoznak együtt, mint a brüsszeli BOZAR, az Earthbeat, a Glitterbeat kiadó vagy a finn Maetka.

Az oktatási program a teljes zenei menedzsment folyamatot végigveszi – a workshopok során a diákok az alábbi témákról tanulnak: zenekari menedzsment, kiadók működése, zenei újságírás, kooperációs és tárgyalási technikák, zenei marketingstratégia, stb. A program a 2019-es WOMEX-en indult el olyan nagyszerű előadók workshopjaival mint Ben Mandelson, Christine Semba, Jerome Williams és Chris Eckman. A workshopokon túl minden diák külön mentort kapott a saját maga által választott témájához, amelyet a programév végén kell prezentálnia. A mentoráláson túl 5 résztvevő lehetőséget kap résztvenni egy 4 hetes gyakornokság a neves partnerintézmények egyikében.