Tükrös Tábor

2001-ben érlelődött meg az elhatározás, hogy a Tükrös Zenekar családtagjainak és a baráti körbe tartozó családoknak alkalmat teremtünk egy rendszeres talákozóra, emelynek keretein belül minden korosztály számára tartalmas időtöltést biztosítunk. Az eredeti elképzelések szerint az ismerősöket és a környékbeli települések lakosait mozgattuk volna meg egy kicsit, néhány év alatt azonban olyan jelentős érdeklődésre tett szert a tábor, hogy nemcsak az ország szinte egész területéről, de határainkon túlról is szép számmal akadnak jelentkezők.

Igazi családi táborrá váltunk, ahol 2015-ben több mint 50 gyermek és hasonló létszámú felnőtt résztvevő látogatta a számukra kínált sokrétű programot.

A szakmai célok közül az első perctől prioritást élvez a magyar népzene,  néptánc megismertetése és megszerettetése minden korosztállyal. Ennek megfelelően programok közül ezeken a foglalkozásokon vesz részt a legtöbb szakmai előadó. A felnőtteknek a kezdők és haladók számára külön-külön csoportban történik az oktatás, a gyerekekkel pedig korosztályuknak megfelelően szintén több pedagógus foglalkozik úgy, hogy a kicsik ne kötelességnek érezzék a hagyományokkal való foglalkozást, inkább játékos formában sajátítsák el azt.

Tekintettel arra, hogy évről-évre felmerül az igény, hogy a táborban elsajátítottakat otthon is felidézhessék a táborozók, a Tükrös Zenekar két CD-t is megjelentetett, Vígan Legyünk és Hegyen-völgyön címmel. Emellett 2008-ban megjelent Korpás Évának a Tükrös Zenekar énekesnőjének első önálló albuma is, Csalogató címmel. A lemezen az általános iskolai énekkönyvekben szereplő gyermekdalaink hallhatóak, modern, kizárólag akusztikus hangszerkísérettel.