A PONT Fesztivál programjai

Időpont: 2018 március 30. – április 1.
Helyszín: Várkert Bazár

Petrás Mária Kiállítása

Keresztút Százhalombatta 105X70 2000_5Petrás Mária kerámiái tükrözik azt a tisztaságot és spiritualitást, amit szülőföldjéről, Csángóföldről hozott. A Húsvét különösen jó alkalom, hogy az alkotásokon keresztül bepillantsunk ebbe a hittel átitatott világba.

Kiállításmegnyitó, egyben a PONT Fesztivál megnyitója: Április 30, 16 h, Várkert Bazár.

 

 

 

 

 

Flamenco Trio – workshop és koncert

Flamenco_trio_c_MAJADG_2016

A flamenco esszenciáját adja Jonatan Miró, Yerai Cortés és El Bola hármasa. Tánc, gitár és ének — baile, toque és cante — az UNESCO által is jegyzett műfaj alapvető elemei, és persze az a bizonyos ’duende’, amit Frederico Garcia Lorca úgy határozott meg, mint „fekete hang” és „a föld szelleme”. A fiatal és nemezetközileg elismert művészek flamenco-val nőttek fel, így övék mindaz a tudás és ‘duende’, ami a műfaj előadásához kell.

Április 1-én egy flamenco workshopon a spanyol művészek és Szegőfi Luca segítségével a PONT Fesztivál közönsége is elsajátíthatta az emblematikus műfaj alapvető lépéseit.

 

 

Családi programok

A PONT Fesztiválon a húsvéti ünnepkörhöz, és a mediterrán régióhoz köthető hagyományokkal ismerkedhetett minden korosztály. Olyan kulturális szellemi örökségekkel ismerkedhettek kicsik és nagyok, mint az aubussoni szőnyegszövés, a cremonai hegedűkészítés, a horvát mézeskalács készítés,  szicíliai bábozás, és a flamenco. A népszerű kézműves programok között tojásfestés és húsvéti képeslap készítés is szerepelt, az ünnepre való tekintettel.